María José Maqueda Ortega


María José Maqueda Ortega

Lista

SOM PODEM CATALUNYA – EQUIP NOELIA BAIL

Biografía

Militant al Círculo Podemos Canovelles des de finals de 2014 i actual Portaveu. Catalana de pares andalusos. Feminista i mare de família nombrosa. Sóc Tècnic Superior en Administració i Finances i he treballat des dels 18 anys en el mon administratiu i comptable. Vaig formar part del Comitè d’Empresa d’una multinacional del sector del metall i vaig ser la primera Presidenta del Comitè d’Empresa a una fàbrica on el 80 % eren homes. També he format part de l’Ampa de l’Escola Bressol dels meus fills i del Consell Escolar Municipal així com del Ampa de l’Escola quan l’horari laboral m’ho ha permès. Col•laboro amb l’Associació de veïns del meu barri.

Arrel de compaginar la feina amb la familia que anava creant em vaig adonar de totes les dificultats que patim les dones treballadores i del futur que els hi espera als nostres fills. Depenia de l'ajut de la famila per poder desenvolupar la meva professió i cada cop més perillaven l'educació pública, la sanitat pública, el sistema de pensions, ...

Vaig començar a militar a Podem quan vaig veure que hi havia una força política que per fi m’identificava, un espai que donava veu a la gent corrent detectant les injustícies a les que la ciutadania estàvem sotmesos i intentava posar al front les necessitats de la gent corrent. Un partit on els seus dirigents eren triats pels inscrits i les decisions les prenien aquests últims.


Motivación

Em presento a la llista de Som Podem Catalunya per lluitar per un Podem del militants, un Podem que torni a creure que les decisions del partit les prenen els seus inscrits, que torni a la cultura assembleària i torni la veu als Cercles. Un Podem feminista que potencií el treball dels Cercles i les seves militants i els doti de la formació i recolzament que necessitin per realitzar la seva tasca de recolzament i ajuda a la societat civil. Crec en aquest projecte que s’ha treballat des de les bases i on la seva prioritat sigui una Secretaria General que es dediqui únicament als interessos del nostre partit sota el mandat dels inscrits.