Juanjo Caceres Nevot


Juanjo Caceres Nevot

Lista

AMB TU, MÉS PODEM – EQUIP XAVI DOMÈNECH

Biografía

Vaig néixer el 1974 a Barcelona. Sempre m'he preguntat per què les coses són com són i per quins mitjans poden canviar-se. Guiat per aquestes inquietuds i interessos, vaig optar per estudiar història i, posteriorment, per doctorar-me en aquesta especialitat. Professionalment, he dedicat molts anys de la meva vida a la recerca social i històrica i a la docència en educació superior. Posteriorment, vaig fer un gir i vaig realitzar estudis superiors en l'àmbit de l'organització d'empreses, la comptabilitat i les finances. Durant els darrers anys m'he dedicat també a escriure llibres de divulgació sobre les diferents temàtiques en què he treballat, com l'alimentació, el consum i l'esport.

En iniciar-se l'any 2015 vaig ser escollit per primer cop membre del Consell Ciutadà de PODEM a Catalunya i també vaig ser membre del Consell Ciutadà català escollit en el mes de juliol de 2016. En aquest dos períodes he ostentat diferents responsabilitats. Primer, responsable de l'àrea de medi ambient, motiu pel qual vaig coordinar aportacions programàtiques en aquest àmbit per a diferents comicis electorals, a més de col•laborar amb la secretaria d'organització fins a setembre de 2015. Posteriorment, durant la campanya de les eleccions catalanes de setembre de 2015, em vaig incorporar a l'àrea de finances de PODEM Catalunya, on he desenvolupat la meva activitat fins ara, compaginant-la amb el treball militant quotidià.


Motivación

L'experiència d'haver estat membre de dos Consells Ciutadans de PODEM Catalunya, amb totes les dificultats que ens ha tocat viure, m'ha permès formar-me una perspectiva molt clara de quines són les coses que no s'han fet bé, quines són les necessitats reals de l'organització i com ha de ser el PODEM que volen les persones que en formen part: un PODEM transparent i amb molta participació, on les diferents parts que composen l'organització - cercles, inscrites, CCA, SGs, CCMs...- actuïn de manera coordinada i del qual tothom senti que és una part important; un PODEM amb una identitat pròpia, que aporti el seu ADN als espais de confluència i també la seva capacitat de representar les aspiracions de les classes populars; un PODEM inclusiu, on les maneres de fer i de tractar-nos siguin respectuoses, amables i fraternals, i un PODEM amb capacitat de construir una alternativa de govern i millorar la vida de la gent.

Contribuir amb les meves capacitats a fer un PODEM d'aquestes característiques és la meva principal motivació per presentar-me de nou a ser escollit membre del CCA. La crisi institucional en què es troba la política catalana i l'interminable Govern del PP a Espanya exigeixen un PODEM que miri cap a enfora i amb capacitat de canviar les coses. Estic segur que amb el treball de tothom, amb el protagonisme dels Cercles i amb una nova direcció que tingui ganes d'assumir els reptes que tenim al davant, esdevindrem el partit que totes volem. Perquè juntes Sí Se Puede!